Warning: Use of undefined constant AIOFAVICON_TEXTDOMAIN - assumed 'AIOFAVICON_TEXTDOMAIN' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/html/desdemona/wp-content/plugins/all-in-one-favicon/all-in-one-favicon.php on line 37
Margit i Chile › Familjen
Skip to content

Familjen

Min familj är supersnäll!

det är Maria Antionieta som är mamman och Sergio som är pappan och så har jag två småsyskon. Amparo som är 5 (och suuupersöt!!) och Sergio (japp dom heter samma sak, och japp det är förvirrande :P men han kallas Sergito iaf ) som är 8 och ganska blyg.

Sergios mamma har också varit här men hon åker hem till Santiago idag. Både hon och Sergio kan ganska bra engelska faktiskt (men inte maria).

Vi bor i ett stängt område med nya hus. Min familj flyttade hit för bara 6månader sen. Mitt rum är superfint och jag har egen tv! Just nu kollar jag på harry potter på engelska, haha det är jättekul ”señora norris!” xD Dom har också fox! så igår gick glee project och många program är faktiskt på engelska. (fast inte Vampire diaries…)

Dom har ett ”hembiträde” eller vad jag ska kalla det som heter Sandra. Det är iaf en tjej som kommer hit och stätar, tvättar kläder, lagar mat osv varje dag förutom söndagar. Och när hon inte är här och lagar mat så äter vi i föräldranas rum i deras säng. haha jag vet att det låter konstigt men det är ganska mysigt faktiskt!

Man äter stor lunch vid typ 13, 14 nån gång och sen once, vilket är typ mackor och te på kvällen. Igår åt vi mackor med Avokodomos vilket tydligen är väldigt vanligt här. Annars så har dom väldigt söt mat här och allt är typ i småförpackningar, väldigt likt USA.

Det är väldigt kallt på morgonen (typ 5-10 grader) och isoleringen i huset är inte så bra (jag är väldigt glad att jag bor på ovanvåningen iaf) men sen på dagen så blir det varmt och SOLIGT, igår satt jag ute i solen i typ 30min och brände mig :O och det är vinter! Så jag är vääldigt glad att jag tog med solkräm.

Imorgon ska jag till skolan för att välja klasser och så och så ska jag köpa min skoluniform! Jag var just där med för att hämta Sergio och jag pratade med en kille i min ålder och han var faktiskt jättebra på engelska :D och jag kommer antagligen börja på torsdag.

Och den konstigaste saken än så länge är att man inte får spola ned papper i toaletten utan man slänger dom i papperskorgen brevid! :S hahah jag trodde dom skämtade när dom berättade det först!! XD

Mitt vackra rum! (kolla hur bra Charlie the unicorn passar in Julia!! och Amparo tyckte om den också! haha tydligen heter det unicornio på spanska)

Mitt hus (från två olika håll), coolt va!!
det här är trädgården, och idag åt vi apelsiner från ett apelsinträd dom har!
Utsikten från mitt rum! Och man kan se berg var man än är, det är ascoolt :D

5 Comments


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/functions.php:183 Stack trace: #0 /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/comments.php(33): veryplaintxt_commenter_link() #1 /var/www/html/desdemona/wp-includes/comment-template.php(1532): require('/var/www/html/d...') #2 /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/single.php(41): comments_template() #3 /var/www/html/desdemona/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/html/d...') #4 /var/www/html/desdemona/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/html/d...') #5 /var/www/html/desdemona/index.php(17): require('/var/www/html/d...') #6 {main} thrown in /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/functions.php on line 183