Warning: Use of undefined constant AIOFAVICON_TEXTDOMAIN - assumed 'AIOFAVICON_TEXTDOMAIN' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/html/desdemona/wp-content/plugins/all-in-one-favicon/all-in-one-favicon.php on line 37
Margit i Chile › On the road
Skip to content

On the road

Den här veckan har vi rest runt för att följa Sergios race!
Vi började i tisdags med att åka till Antofagasta. Vi åkte med bil och det tog totalt 7h. Emellan städerna finns det verkligen ingenting, bara kullar och sand och lastbilar, och dessutom så är det 3-4h mellan varje stad!! Man åkte också mycket upp och ned, så man fick lock för öronen hela tiden, och som högst var vi 5000m (!) över havet. Vi kunde till och med se molnen, lite svårt att se på bilden men det var coolt iaf:

När vi kom fram, ca 23, checkade vi in på Radisson hotel och beställde pizza (<3).

Nästa dag tog vi det ganska lugnt eftersom Sergio bara hade ett ”pre-race” för att bestämma turordningen inför det långa loppet som var 3 etapper, en per dag. Vi fixade nr till hans moto och bilen och sen var dom och visade upp sina motorcyklar och fyrhjulingar och så var det intervjuer också. Eftersom det är ett långt lopp så var det många professionella förare och för dom var det bara träning inför dakar men för Sergio, som bara gör det på fritiden så var det en stor grej.
Sen gick vi och shoppade i en av de två stora mall:sen som finns i Antofagasta och åt på McDonalds. Det var ganska ”stort” eftersom det inte finns i copiapó ;).

haha Sergito var lite sur för tillfället :P
Antofagasta var superfint och det låg precis vid havet och likadant var det med Taltal vilket är staden vi åkte till i torsdags.
Vi åkte på morgonen (efter att Sergio hade startat sitt race) och det tog 3h att köra. När vi var framme checkade vi in på ett hostel som var ingenting jämfört med Radisson men väldigt mysigt! Sen väntade vi på Sergio och åt tillsammans på hotellet. På kvällen hjälpte jag och Maria Sergito med sitt nya gigantiska lego och det blev ascoolt!

Det här är Antofagasta:

Och det här är lego-affären där vi köpte legot:

Och här är när vi hämtade/träffade Sergio efter sitt race och sedan åt middag tillsammans!

Så här såg det ut i Taltal:


På fredagen var racet som en cirkel så vi behövde inte åka någonstans. Så vi tog det lungt, åt ostempanadas och kollade på den lilla staden. Senare åt vi completos, vilket är som stora korv med bröd fast man har tomat, avokado, majonäs och/eller andra saker på (fett gott!).

Vi köpte tröjan för rallyt också på mötet för alla som deltog i tävlingen, där fick dom gps och vägen för nästa dag:

Jag åt lite empanadas X)

Sedan, precis utanför vårat hotel i Taltal fanns en strand, och där räddade vi massa Patrickar!! :D


Igår åkte vi tillbaka till Antofagasta tidigt på morgonen och åkte till mallet igen och jag och Sergito hängde i happyland, det är som ett minitivoli inne i köpcentret.

På kvällen gick jag och Maria till en jättefin restaurang och åt och Sergio var på det sista ”mötet” med alla som var med i tävlingen. Han kom tvåa i sin kategori och idag hade han ont överallt för han körde totalt 1200km!

hahahah jag bjuder på den hära XD


Påväg hem så stannade vi vid en jättestor hand-skulptur som finns ganska nära Antofagasta, och juste när vi åkte från Taltal till Antofagasta körde vi förbi det stora observatoriumet som finns här i Chile!

Här är en karta där ni kan se var jag bor och vart jag åkte :)

One Comment


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/functions.php:183 Stack trace: #0 /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/comments.php(33): veryplaintxt_commenter_link() #1 /var/www/html/desdemona/wp-includes/comment-template.php(1532): require('/var/www/html/d...') #2 /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/single.php(41): comments_template() #3 /var/www/html/desdemona/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/html/d...') #4 /var/www/html/desdemona/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/html/d...') #5 /var/www/html/desdemona/index.php(17): require('/var/www/html/d...') #6 {main} thrown in /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/functions.php on line 183