Warning: Use of undefined constant AIOFAVICON_TEXTDOMAIN - assumed 'AIOFAVICON_TEXTDOMAIN' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/html/desdemona/wp-content/plugins/all-in-one-favicon/all-in-one-favicon.php on line 37
Margit i Chile › Random/Konstiga/Roliga saker i Chile!
Skip to content

Random/Konstiga/Roliga saker i Chile!

– Mer än hälften av alla bilar här är pickup-trucks, eftersom dom är dom enda bilarna som får åka till gruvorna. Dessutom måste dom vara nya, jag tror att dom max får vara 5år gamla!

-Man kan inte dricka kranvattnet, utan alla har dom stora vattenflaskgrejerna.

– När man skickar salt så måste man sätta ned det på bordet (inte ge det hand till hand) för det ger otur.

– Man kan fråga vem som helst, var som helst om t ex man vill hitta något ställe. Som när jag och Maria letade efter en bensinmack i Taltal så veva hon bara ner rutan och frågade typ 3 random personer på gatan, och det är inte konstigt!! Eller som när tre tjejer, typ 10år gamla kom upp och frågade var jag var ifrån och mitt namn :P.

– Dom säger att det ger tur att röra gingers hår, hhah så random!

– När dom säger mjölk (leche) så menar som chokladmjölk (typ pucko).

– Man har alltid skor på sig, det är värre än USA. Man har dom i sängen, i soffan, överallt!

– Alla är helt galna i Facebook och lägger upp allting som händer där!!

– Man hälsar alltid med en puss på höger kind. Det var lite konstigt i början men nu är det helt normalt :).

– När det regnar här så är man ledig från skolan! Hahaha såå sjukt, och alla älskar regn här. Dom har också berättat att det regnar oftast bara en eller två dagar per år (!) i juni eller juli, men iår regnade det aldrig så det blir antagligen inget regn iår :P.

– Man spolar aldrig ner papper i toaletten (som jag skrev tidigare).

– Nästan alla familjer här har en nanna. Det är en person som fixar allt i huset, som tvätt, städning och matlagning som jobbar måndag till lördag. Och det är inte för att det är fint eller kanske ens behövs utan det anses artigt/hövligt för det är ofta fattiga som behöver pengarna. Min nanna, Sandra, har jobbat hos min familj i 3 år och är som en extra familjemedlem!

– Som jag sa så har typ alla chilenare en gigantisk släkt och familjen är väldigt viktig här.

– Det dom vet om Sverige här är inte mycket.. Dom vet inte vad Ikea eller h&m är och många frågar vad för språk vi pratar. En tjej visste inte ens att det låg i Europa! Och många tror att vi pratar engelska :S. Det dom faktiskt vet är ABBA och dj mendez! Det är tydligen en chilensk dj som bor i Sverige och nästan alla har sagt något om honom när jag säger att jag är från Sverige, men det är så kul för jag har aldrig hört om honom förut! xD

Här är hans låt Estocolmo (Stockholm) XD hahah kolla på den!!:

3 Comments


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/functions.php:183 Stack trace: #0 /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/comments.php(33): veryplaintxt_commenter_link() #1 /var/www/html/desdemona/wp-includes/comment-template.php(1532): require('/var/www/html/d...') #2 /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/single.php(41): comments_template() #3 /var/www/html/desdemona/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/html/d...') #4 /var/www/html/desdemona/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/html/d...') #5 /var/www/html/desdemona/index.php(17): require('/var/www/html/d...') #6 {main} thrown in /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/functions.php on line 183