Skip to content

La Serena

I fredags åkte jag till La Serena (en stad) med Elias familj, det var superkul och hans familj var jättesnälla och roliga!

Bilresan var 5timmar men det var inga problem, vi hade mat (chips och godis och kakor:P) och deras bil var jättestor så vi kunde till och med ligga ned och sova!

Vi stannade i Vallanar, vilket är en liten stad på vägen där Elias pappa växte upp, för att köpa honung :)

Deras lägenhet var jättefin och större än jag trodde och också supernära stranden, typ 100m! Dom har lägenheten eftersom elias brorsa går i universitetet där (och för helger/lov). och i mitt och elias rum vakade jesus över oss: xD

utanför lägenheten:, havet är bakom buskarna och husen (elias mamma ville inte ha lägenhet i husen närmast havet pga tsunamis :O)

på lördagen gick vi till ett mall som fanns där, inte så stort men kul ändå :)

Sen åt vi på en restaurang tillsammans och det här är utanför x) :

La Serena var suuuperfint, finare än Antofagasta och Copiapo och det är också som två städer som sitter ihop så det är större än Copiapo. På andra sidan vattnet ser man den andra staden Coquimbo där Chrissy (från Österrike), min kompis från ankomstlägret bor!

Så här såg lägenheten ut!

På kvällen åt vi once med många i Elias familj, det var jättekul och alla var typ helt fascinerade av mig och ville ta kort och allting! hahah den lilla tjejen går i en internationell skola, så jag frågade henne på engelska hur gammal hon var, men det var askul eftersom hon var blyg så ville hon inte svara, men hennes mamma skrek: say fine! say fine!! hahahh och bara jag och Elias fattade xD

Senare träffade vi Chrissy och hennes vän och vi gjorde pankakor med manjar, vilket är typ som nutella fast med typ kolasmak, och är ASgottt!! <333

Som jag sa så var det superfint, och såg ut som ett semesterställe! Det fanns också surfkurser som man kunde ta! Och dom berättade också att på sommaren är det alltid proppfullt med människor här (mycket Argentinare tydligen).

Här är deras bil:

Och på vägen hem stannade vi för att köpa papaya-saker, eftersom papaya är typ ”deras frukt” eftersom det växer jättemycket där.

Elias mormor följde med oss hem och var supermegasöt!

Elias pappa gillade att sjunga (t ex i bilen) och helt plötsligt tog han fram sin gitarr och började sjunga med familjen, haha väldigt chilenskt!! jag har en video men jag ska försöka ladda upp den sen. ååh, och jag har också fått den andra videon som vi gjorde i skolan! hahah så ni får se den snart :D
och idag var det heeelt stört varmt, jag typ dog hahah varmare än svensk sommar lol

 

3 Comments

 1. Sofia wrote:

  hej!
  fin blogg!
  jag funderar på att åka som utbytesstudent också till sydamerika fast till argentina. jag undrar ifall du tycker att YFU är en bra organisation? skulle du rekommendera den?

  torsdag, augusti 30, 2012 at 10:41 | Permalink
 2. Antonio wrote:

  Al parecer estas muy contenta con tu diario vivir. :)

  fredag, augusti 31, 2012 at 04:35 | Permalink
 3. Margit :) wrote:

  Ja jag tycker den är superbra! Man får jättemycket bra information innan man åker och också så har man ett förberedelseläger med alla som åker iväg och det är jättekul!! När du kommer till landet så har man också ett ankomstläger som är jätteväl fixat och jag kände att jag var redo när jag väl åkte till min familj. och jag har inget dåligt att säga om dom, allt har vart bra och dom är alltid snälla och hjälper en :)
  och du borde veeeeerkligen åka! Det är suuuuperkul och ascoolt, så tveka inte!! :D

  söndag, september 2, 2012 at 12:22 | Permalink

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*