Warning: Use of undefined constant AIOFAVICON_TEXTDOMAIN - assumed 'AIOFAVICON_TEXTDOMAIN' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/html/desdemona/wp-content/plugins/all-in-one-favicon/all-in-one-favicon.php on line 37
Margit i Chile › Lov och nationaldagsfirande
Skip to content

Lov och nationaldagsfirande

Den här veckan har vi haft lov och det har vart suuuperskönt! :D
Alla här har lov eftersom den 18september är Chiles nationaldag och det firar man i ca 5dar (!!) haha det är väldigt stort och viktigt och det man gör är att äta (myyyycket (bbq)), dricka och dansa (La Cueca, nationaldansen). Och alla måste ha den chilenska flaggan uppe framför sitt hus (det är en lag!!!) och affärerna också!
Och allting är också stängt den 18e, det är ingen som jobbar.
Så man kan säga att det är liiiite mer firande här än på den svenska nationaldagen X)
Och juste, visst har Sverige ingen nationaldans?? Alla tycker det är askonstigt när jag säger det eller att jag inte vet haha.

Jag var med släkten den 18e, vi åt asado (bbq) hos min mormor här och alla barnen hade på sig nationalklädseln (traje del huaso) och dansade nationaldansen!

20120923-225038.jpg
Mittemot min mormors hus
20120923-230230.jpg
Amparo och Cote (Hah vet inte hennes riktiga namn, men kallas cote iaf :P)20120923-230437.jpg
Marcela (min moster) som är galen och askul och alltid sköter asadon!20120923-230557.jpg
Här är efter vi har ätit. Och eftersom vi var så många var vi tvungna att äta i omgångar x)20120923-230736.jpg
Mia (min kusin) som är galnare än Amparo (=galen) xD och en annan tjej som jag inte vet vad hon heter..:( 20120923-230913.jpg
Cote och Jaime i sina trajes del huasos! Så söta

20120923-231110.jpg
Jaime igen (<3) 20120923-231213.jpg
Mia med den chilenska flaggan!

Sen dagen efter hade min familj en asado hemma hos oss och jag bjöd in mina kompisar Chabe (Isabel) och Dani och det var askul! Sen på natten var jag på en fest hos en jätteskön kille som går sista året här. Och gissa vad! När jag skulle hem så var det en tjej där som bor i samma condominio (det stängda området där våra hus är) som jag! Hon går inte i min skola men ändå fett najs ju :D.

När jag går ut på fester så skjutsar antingen min mamma mig till festen eller så hämtar någon av mina kompisar mig och sen när jag vill hem så får jag ta mig hem själv. Antingen med taxi eller med andra kompisars föräldrar (oftast) eftersom allting är relativt nära här, och så har jag min egna nyckel :)

20120923-231448.jpg
Dansar lite ;) (längst till vänster är min mamma, sen min moster Marcela och sen min mormor Bacci (haha vet inte hur det stavas men låter precis som sofies namn!) (och Mia i bakgrunden)

20120923-231457.jpg
Jag, Chabe och Dani med flaggan!

Dagen efter åkte jag med Dani till ett ställe utanför stan ca 20-30min med bil där det bara är stora hus och jag har ganska många kompisar som bor. Och det var meningen att vi skulle åka till Rosario (en kompis) men hon kom aldrig hem så det slutade med att vi hängde hos hans syrra (som är typ 30) hela dagen och lekte med hennes barn edgar (2år och supersöt!) och sen åt middag tillsammans :)

I förrgår var jag hemma och Elias kom över en stund på dagen och ni vet hur man bestämmer allting här typ 2sekunder innan. Haha och i förrgår låg jag i min säng och kollade på tv och klockan var halv tolv på natten och så smsar min kompis att han har en asado i sitt hus om jag vill komma hahah så jag gick dit och det var kul :P

Sen igår så hade Danis familj bjudit mig att äta lunch med dom så vi åkte till ett ställe där det var chilensk buffé och där det fanns djur och sånt (vilket edgar älskade) och sen efter det åkte vi till hans mormors hus för att dricka te med nästan hela deras släkt lol. Men dom var jättesnälla så det var bara kul. Och vi åkte också till hans mosters hus en stund för att träffa en annan kusin :P.
Så jag kom hem till mitt hus klockan 23 (hahah och jag som trodde vi bara skulle äta lunch) och så ringer en annan kompis 5minuter senare och säger att hon och några andra av mina kompisar ska festa och frågar om hon ska plocka upp mig, så jag sa ja och allt jag hann höra var att hämta en jacka X)!
Men det var superkul för det var bara sköna människor där och jag kände alla förutom en sen innan!

Sen idag så har jag bara chillat, lekt med Amparo mycket och skypat med några där hemma! Jag fick också ett mail från min mammmi (<3) och det var fett jobbigt att läsa... Det känns bara så sjukt att ni är kvar därhemma och gör massa saker fast utan mig! 20120923-232003.jpg
jag och Amparo hänger i hennes rum xD

20120923-232051.jpg
Det här vicente (en granne) och Sergito och Manu (storebror till vicente) spelar mariokart i bakgrunden. Dom är ganska ofta hemma hos oss :)

20120923-232059.jpg och som sagt.. Amparo är loooca!!

Ååh och efter brasilien så har min spanska faktiskt förbättrats mycket! Nu förstår jag nästan allt och pratar mera och också så säger alla nya jag träffar nu att dom tycker jag pratar superbra!! :D (det är en överdrift, men det är iaf najs att höra!)

3 Comments


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/functions.php:183 Stack trace: #0 /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/comments.php(33): veryplaintxt_commenter_link() #1 /var/www/html/desdemona/wp-includes/comment-template.php(1532): require('/var/www/html/d...') #2 /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/single.php(41): comments_template() #3 /var/www/html/desdemona/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/html/d...') #4 /var/www/html/desdemona/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/html/d...') #5 /var/www/html/desdemona/index.php(17): require('/var/www/html/d...') #6 {main} thrown in /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/functions.php on line 183