Warning: Use of undefined constant AIOFAVICON_TEXTDOMAIN - assumed 'AIOFAVICON_TEXTDOMAIN' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/html/desdemona/wp-content/plugins/all-in-one-favicon/all-in-one-favicon.php on line 37
Margit i Chile › Lite olika saker
Skip to content

Lite olika saker

Hallå därhemma!

Den här veckan har vaaart chill! Igår på historialektionen så fick jag låna min lärares dator eftersom hon såg att jag var uttråkad haha :p

Och den här terminen (ja, det har just börjat en nytermin, eftersom dom har 3terminer per år i min skola) så har alla i min årskurs lektioner på lördagar också !!! Jag trodde dom skämta när dom sa det först men det är sant. Fast det inte så hemskt som det låter för dom får ha vanliga kläder, får frukost och slutar kl13. Men jag behöver inte gå eftersom det är för att studera inför det stora provet som alla gör för att komma in på universitetet (PSU), vilket jag obviously inte ska göra. Så för mig betyder det mindre festande, men annars är det ingen skillnad. :)

En annan sak är att nästan ALLA killar har klippt sig den här veckan xD (endel till det bättre men mestadels till det värre…) och det är eftersom det är en annan skoluniformsregel; killarna får inte ha långt hår. Och dessutom så gjorde väldigt många flätor i brasilien (jag också) som den här:

20120929-155449.jpg (Mava :P)

Och dom får man inte visa utan måste gömma innanför tröjan eller klippa av! Haha man får verkligen inte ha nåågra färger här!! (såklart har ju folk det ändå men alla stränga lärare säger till).

Igår åkte jag till en kompis efter skolan och sen gjorde jag det första här som faktiskt har känts svenskt! Vi träffade några andra kompisar i centrumet och fikade! Sen åkte vi hem till mig och drack te med min familj. Och jag drack en mocca frapuccino som var asgod om någon ville veta :P.

Ååh och det är en annan sak, jag äter heeela tiden här! Och det är ju inte direkt bra saker heller..

20120929-203036.jpg
Idag lekte jag med Amparo och vi var utomhus när Benjamin kom i sin bil så vi gick till hans hus lite längre bort men på vägen var det ett barnkalas så det slutade med att vi hängde där hela dan! Haha och det var inte litet heller! Dom hade en hoppborg, piñata, gigantisk tårta och hyrt två personer som höll i allting (gjorde svärd/blommor/hundar av ballonger, dockteater, skämtade, dansade och klädde ut sig till kajsa anka!) och hon som fyllde år fyllde bara 2år!! Haha så det var mest hennes syrra och kompisar som hade kul x)

Sen när vi kom hem sa mina föräldrar att vi inte har vatten, det har hänt förut och det är typ helt normalt här (eftersom jag bor i öknen). Men jag hoppas det kommer tillbaks snart, förra gången tog det ett dygn..

Och till en helt annan sak, berättade jag någonsin hur lätta engelskaproven här är? Haha här är iaf 2 frågor från ett prov vi hade :

20120929-204545.jpg
Och Lovisa frågade om det är varmt här nu, och det är lite svårt att säga för vädret ändras alltid mycket på dagen och natten. Men nu är det iaf så att man kan gå i tjocktröja och jeans på natten/morgonen medans mitt på dagen är det sommarvarmt och man kan gå ut i shorts och t-shirt om man vill. Så jaa, det är svårt att veta vad man ska klä på sig på morgonen :P

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*