Warning: Use of undefined constant AIOFAVICON_TEXTDOMAIN - assumed 'AIOFAVICON_TEXTDOMAIN' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/html/desdemona/wp-content/plugins/all-in-one-favicon/all-in-one-favicon.php on line 37
Margit i Chile › MATEN
Skip to content

MATEN

Jag kom på att jag har ju knappt berättat nånting om maten här, så nu har jag samlat ihop lite bilder och tänkte berätta!:

Till frukost dricker jag alltid en kopp te och till det äter jag en yougurt, lite flingor, ibland en toast, ibland en juice och ibland nån kaka eller något annat till. Den ser helt enkelt olika ut beroende på vad vi har hemma och oftast gör också min mamma den och bär upp den till mitt rum på morgonen (!)

20121025-151531.jpg
en asgod yougurt
20121025-151650.jpg

20121025-151711.jpg två exempel på min frukost

Sen så äter jag ofta något snack på förmiddan eftersom vi inte äter förrens 13.25 och det kan va en frukt lite kakor/kex eller en yogu som den här:

20121025-152201.jpg
Det är typ som en blandning av yougurt och mjölk och har smak. Här har dom också bara så där äcklig mjölk som håller i typ ett år (vilket dom endast använder till matlagning) annars när dom dricker ’mjölk’ så är det choklad eller jordgubbsmjölk.

Sen så lämnar min mamma min lunchlåda i ett rum där alla lunchlådor är och så äter jag det som finns där. Det är olika saker varje dag, tex pasta och korv, sallad med tonfisk, pizza (när min mamma inte har tid), och ibland när Sergito inte går till skolan köper jag där på morgonen och äter i matsalen istället men det är inte alls så gott (förutom på fredagar när man får pizza eller pommes frites).

20121025-152732.jpg

Sen kanske jag äter en yougurt eller nåt bär jag kommer hem och sen på kvällen typ runt 8, dricker vi te och äter mackor (once). Och ibland när min mamma är hemma gör hon pannkakor eller completos också :)

20121025-153043.jpg

Sen så när jag är hemma på vardagar så äter jag det som min nana sandra lagar, och det är alltid jättegott och kan se ut så här (är också olika varje gång)

20121025-153333.jpg

tomatsalladen heter chilensk sallad, det är tomat och lök och typ citrondressing (tror jag)

20121025-153359.jpg

”rullarna” är palmito vilket är sallad som är asgod! jag tror att det heter palmhjärta (?) på svenska, det är iaf vanligt i sallader här.

Typiska chilenska maträtter:

Typisk mat här är empanadas det finns dom typiska med kött, lök, ägg och oliver, ostempanadas med bara ost eller med kyckling eller skaldjur. Och det är typ som hemlagade piroger.

Sen finns det completos som är som korv med bröd förutom att man också har avokado, tomat, lök och majonäs i.

20121025-153853.jpg

Manjar är som en kolasmet som är suuupergod, och det är kondenserad mjölk och ser ut så här och finns typ i alla kakor, efterätter och godis här!!

20121025-161113.jpg

20121025-161129.jpg

Cherimoya är en frukt som jag aldrig hade sett förut men här finns det många saker med den smaken. Det är en väldigt konstig och söt frukt.

20121025-154145.jpg

Man äter också saker med papayasmak här och också så finns nästan allt i persikosmak, som juice, yougurt, marmelad!

En annan supervanlig sak är att äta mosad avokado (med salt och olja) på mackor här till once.

Jag dricker också mycket mer läsk här eftersom man typ aldrig dricker vatten till mat och inte mjölk heller.. Läsken finns också i 3l förpackningar!! Haha det finns också en speciell chilensk läsk som heter bilz och pap :)

Det här åt jag på restaurang när vi var vi stranden förrförra helgen, det är ceviche som också är typiskt chilenskt och är en mix av fisk/skaldjur i typ citron och lök tror jag, gott iaf!!

20121025-154825.jpg

Jag är också kär i en pizza här som heter 4 årstider och är med palmitos, kronärtskockor, sparris och champinjoner :

20121025-160952.jpg

Nu kommer jag inte på nåt mer men nästan allt är annurlunda iaf!!

One Comment


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/functions.php:183 Stack trace: #0 /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/comments.php(33): veryplaintxt_commenter_link() #1 /var/www/html/desdemona/wp-includes/comment-template.php(1532): require('/var/www/html/d...') #2 /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/single.php(41): comments_template() #3 /var/www/html/desdemona/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/html/d...') #4 /var/www/html/desdemona/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/html/d...') #5 /var/www/html/desdemona/index.php(17): require('/var/www/html/d...') #6 {main} thrown in /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/functions.php on line 183