Warning: Use of undefined constant AIOFAVICON_TEXTDOMAIN - assumed 'AIOFAVICON_TEXTDOMAIN' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/html/desdemona/wp-content/plugins/all-in-one-favicon/all-in-one-favicon.php on line 37
Margit i Chile › Nyårsaftooon!!!
Skip to content

Nyårsaftooon!!!

Så vi började fira ca kl 9 på kvällen med att klä upp oss :D haha vi hade massa saker och heliumballonger och det var fett kul. Min familj var hemma och vi firade bara vi (det var meningen att en moster och mormor skulle komma också, men så blev det inte:P).

Sen när klockan var typ 10 tog mina syskon ut ett tält för att leka, men det slutade med att dom somnade haha och sen när klockan var 12 så försökte vi väcka dom, men det var omöööjligt xD. Och sen dagen efter sa Sergito till mig, att nästa år ska han ta en siesta innan hahah.

Klockan 12 så var det fyverkerier på olika ställen i staden (det är olagligt att själv tända) och vi gick inte någonstans eftersom från vårat hus kunde vi se 3 olika ställen :D

Dom har också många ”ritualer” för nyår. Här är några:

  • Att dricka champagnen med ett guldsmycke i för lycka det kommade året.
  • Att stoppa pengar i skon för mycket pengar det nya året.
  • Att ha på sig gula underkläder (xD), också för lycka.
  • Att springa runt huset med en resväska för många resor det nya året.
  • Att äta 12 vindruvor, en för varje månad.
  • Att äta linser (:S wtf) för jag vet inte vad haha.
och mina föräldrar gjorde dom 3 första, men min mamma var ledsen eftersom det var första året som hon inte år dom 12 vindruvorna..
Sen här på nyår så gör dom som gigantiska fester (det var 3st i Copiapo) dit alla tonåringar går. Och det är utomhus och med dj:s, band, scener, öppen bar, toaletter (=bajamajor så man var tvungen att ta med sitt egna toalettpapper :P) och inträde kostar 20000pesos (285kr).
Så jag gick kl 2 till Ornellas hus för att göra oss redo med Alma (vi 3 gick tillsammans) och typ 2.45 gick vi till Be Free, en av festerna. Och Ornellas pappa hade också inträden till en annan av festerna (Space unknown) som han gav oss!
Och be free var awesome, det var smoockfullt med folk och alla mina kompisar var där, så det var superkul. Där träffade jag också en finsk kille som pratade svenska!! det var hur stört som helst att prata svenska hahah.
Sen klockan 6 ca gick vi till den andra festen och det var inte lika mycket folk och jag kände ingen, men en av dj:erna där var superbra så det var kul iaf!
Sen sov jag hos ornella och vi vaknade klockan 16 och åt lunch och sen somnade vi igen haha. Så allt som allt var det feeett najs (och såå skönt att slippa snö/tjockjackor och sånt som svenska nyår)

Min familj! (förutom min pappa dårå) Jag, Amparo, Toña och Sergito i våra awesome outfits hahah.

hahahh (och eva, notera vad Sergito har i handen!!)

Maten! det var dock fail eftersom vi bara var 5 men men ..

Det är iaf  kex, kakor&godis, mackor med ägg och mayonäsröra, lax, oliver, majs, jordnötter, pickels, ceviche (en röra med räkor, lök, citron osv), melon och körsbär!

2013!!!! Wohooo hahah och jag var finally chilensk (med svart hår) :P xD

Inträderna

Dålig bild men den enda jag har, det här är utanför be free, ser ni hur fullt det är!!!

Jag, Alma och Ornella <3

Klockan 8 på morgonen och påväg hem! haha och nej, jag vet inte vilka dom är bakom oss. 

6 Comments


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/functions.php:183 Stack trace: #0 /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/comments.php(33): veryplaintxt_commenter_link() #1 /var/www/html/desdemona/wp-includes/comment-template.php(1532): require('/var/www/html/d...') #2 /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/single.php(41): comments_template() #3 /var/www/html/desdemona/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/html/d...') #4 /var/www/html/desdemona/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/html/d...') #5 /var/www/html/desdemona/index.php(17): require('/var/www/html/d...') #6 {main} thrown in /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/functions.php on line 183