Warning: Use of undefined constant AIOFAVICON_TEXTDOMAIN - assumed 'AIOFAVICON_TEXTDOMAIN' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/html/desdemona/wp-content/plugins/all-in-one-favicon/all-in-one-favicon.php on line 37
Margit i Chile › Jordbävning igen
Skip to content

Jordbävning igen

Okej, så först sorry för dålig uppdatering!

Nu när jag har sommarlov så är det lite svårt att regelbundet skriva här, men det jag har gjort iaf är att se The Dakar (rallyt) och åkt till stranden flera gånger med kompisar, och där finns inget internet liksom. Men jag berättar mer om det senare.

Nu tänkte jag berätta vad som hände igår. Jag och min värdsyster Cote (18) skulle precis åka till stranden igen och vi var ensamma hemma. Vi hade väskorna klara och allting, och vi var på åvanvåningen och pratade, när plötsligt allting började skaka. Och då menar jag inte lite! Vi sprang ner för trappan och ut så snabbt vi kunde även om det var svårt. Grejen var att allting skakade och jag blev liksom rädd så vi höll om varandra och väntade på att det skulle sluta. Och muren utanför svajade, vattnet i poolen åkte utanför, och vi hörde bilalarm som gick igång. Sen när det slutade hade många saker ramlat ner inne i huset och lådorna i köket var utskjutna och vi hade inte vatten eller el. Och det kom inte tillbaks förrens mitt i natten. Så vi spenderade kvällen spelande kort och pratade, och jag och Cote sov i Amparos rum på nedanvåningen eftersom man vet aldrig om det kommer mer. Och det gjorde det också, vi vaknade 2 gånger men det var bara småskalv så det var lugnt. Alla stora affärer stängde också och YFU ringde min värdmamma 2 gånger för att se om jag var okej :).

Jordbävningen mätte 6,7 grader här i Copiapo och den kändes ända till Santiago, men ingen dog eller något sånt. Det var ett hus som hade rasat här i Copiapo men det var för att det var under konstruktion. Och nu idag ska vi till stranden istället eftersom vi inte kunde åka igår ifall det skulle komma mer skalv eller tsunamis.

Så allt är lugnt med mig, jag njuter av lovet här. Det var en konstig upplevelse (som jag inte vill uppleva igen :P).

 

3 Comments


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/functions.php:183 Stack trace: #0 /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/comments.php(33): veryplaintxt_commenter_link() #1 /var/www/html/desdemona/wp-includes/comment-template.php(1532): require('/var/www/html/d...') #2 /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/single.php(41): comments_template() #3 /var/www/html/desdemona/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/html/d...') #4 /var/www/html/desdemona/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/html/d...') #5 /var/www/html/desdemona/index.php(17): require('/var/www/html/d...') #6 {main} thrown in /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/functions.php on line 183