Warning: Use of undefined constant AIOFAVICON_TEXTDOMAIN - assumed 'AIOFAVICON_TEXTDOMAIN' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/html/desdemona/wp-content/plugins/all-in-one-favicon/all-in-one-favicon.php on line 37
Margit i Chile › Fortsättning på resan – Santiago
Skip to content

Fortsättning på resan – Santiago

Så vi kom fram till Santiago en morgon och i YFU kontoret väntade vi alla som inte bor i Stgo på våra värdfamiljer för de 4 dagarna där. Min familj bestod av Daniela och Paulo ett ungt par med deras 7 månaders gamla dotter Isidora. Dom var hur snälla som helst och bodde i ett fint område i Santiago i en lägenhet. Santiago är sjukt stort (har ca 7 miljoner invånare) så endel var tvugna att åka i typ 1,5 h i kommunaltrafik för att komma hem, men vi åkte bara typ 10min i taxi så var vi framme :).

Här är Lisa en av ”intershipen” i YFU som nu bor med Danielas systers familj och som också var med på resan.

Här är utsikten från lägenheten! Första dagen åkte vi till Costanera center, det störta mallet i Chile och också den högsta byggnaden i Sydamerika (!) och sen åt vi middag i Plaza Bellavista, ett ställe fyllt med restauranger och folk :).

Sen andra dagen fick jag äntligen sova ut (på resan hade vi vart tvugna att vakna typ kl 7-8 varje dag), så den här dagen kunde jag sova ut och hittade också massa gossip girl dvder som jag kollade på medans daniela och paulo jobbade. Sen på kvällen skulle vi ha ”International dinner” så alla var tvugna att förbereda en rätt från sitt land. Så jag valde självklart svenska köttbullar med brunsås (<3) och jag visste inte riktig hur man gjorde men deras nana och barnsköterska Señora Maria hjälpte mig och till slut gjorde typ hon allting :P men gott blev det iaf!

Sen på eftermiddagen åkte vi till den stora kullen i Santiago igen (Cerro San Cristobal), den höga byggnaden bakom är Costanera Center mallet.

Här är Daniela och Isidora i en hiss :)

Här är ifrån internationella middagen, det fanns hur mycket mat som helst och mycket tyskt haha. Det bästa var en dansk som hade gjort chokladbollar <3 <3 muuums! haha och mina köttbullar försvann snabbt också ;)

Sören, Anneke och Dario (alla från Tyskland) :) hahah Dario och jag gjorde alltid det där facet när vi sågs hahaa xD

Här är Paulo och Daniela och Isidora bakom i vagnen vid middan.

Och här är Ian, Janka, Akvile, Johannes och Niels (alla utbytesstudenter). Det var iaf superkul på middag och vi hade talangjakt och allt :P

Nästa dag träffade jag några andra utbytesstudenter i Costanera Center när mina värdföräldrar jobbade. Det är hur stort som helst och bara märkesaffärer :P. Och dom hade just öppnat det första H&Met i sydamerika!!! Så det var fuuuullproppat hahah och ja ba ”det är svenkt!” haha stolt. Japp och på bilden posar jag lite och köpte också lite grejer på topshop :).

Sen på fredagskvällen hade vi en utklädningsfest med YFU, men mina värdföräldrar hade ett bröllop så dom kunde inte komma, men fina var dom iaf :).

Och juste!!! Jag har ju glömt att berätta att mina riktiga värdföräldrar här i Copiapó ska gifta sig !! nästa helg, så allting håller på att fixas och det är mååånga saker :p haha men det ska bli awesome iaf, att få se ett chilenskt bröllop och med mina föräldrar!! :D :D :D

Här är från utklädningsfesten hahah, det var kuuuul!!

Mycket daans!

Och sen åkte jag med några santiagare och festade vidare och sen på lördagen så tog jag flyget hem igen.. Det var en hur bra resa som helst, men samtidigt var det skönt att va hemma igen ifrån 10dagars resande lixsom. Och det var hur gulligt som helst för när jag kom hem typ skrek amparo och kom springande fram till mig och pussade mig, och min värdmamma sa att hon hade saknat mig jättemycket  <3

4 Comments


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/functions.php:183 Stack trace: #0 /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/comments.php(33): veryplaintxt_commenter_link() #1 /var/www/html/desdemona/wp-includes/comment-template.php(1532): require('/var/www/html/d...') #2 /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/single.php(41): comments_template() #3 /var/www/html/desdemona/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/html/d...') #4 /var/www/html/desdemona/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/html/d...') #5 /var/www/html/desdemona/index.php(17): require('/var/www/html/d...') #6 {main} thrown in /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/functions.php on line 183