Warning: Use of undefined constant AIOFAVICON_TEXTDOMAIN - assumed 'AIOFAVICON_TEXTDOMAIN' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/html/desdemona/wp-content/plugins/all-in-one-favicon/all-in-one-favicon.php on line 37
Margit i Chile › Hejsan svejsan!
Skip to content

Hejsan svejsan!

Här kommer en liten fin uppdatering hihi :)

Idag gick jag hem till Alma (den finska utbytesstudenten i min skola) och tillsammans gjorde vi bullar!! (Pulla på finska :P)  dom blev hur goda som helst även om vi fick improvisera lite. Haha, t ex så har dom endast jäst i pulverform och här är alla ugnar och spisar med gas, så vi fick chansa lite. Det finns inte pärlsocker här i chile heller, så det fick gå utan det ..

Sen så var det ju Mors dag förra veckan, och det firade vi först i skolan, med en sång som vi alla i sista årskursen sjöng och sen fick vi ge rosor till våra mammor och krama dom inför alla! Det var jättefint och Toña var där med mig <3 . Sen åt vi frukost tillsammans och vi alla hade mejlat en bild med sin mamma till en powerpoint som dom visade och det var fett kul för alla hade liksom bilder på sig och sin mamma när dom var små förutom jag haha :P.

Sen i söndags åkte jag med Mellas familj till stranden för att fira hennes mamma och efter det åkte vi till minan där dom 33 gruvarbetarna var fast i nästan 70dagar 2010 om någon kommer ihåg från nyheterna. Det var jättecoolt och kommer göra ett inlägg om det senare när jag har fått bilderna från Mella!

Hela min årskurs!! :D (jag syns inte riktigt, är bakom den 5e från vänster längst fram :P)

Redo inför frukosten!

Haha här är jag och Sergio, han som äger kiosken i skolan! Här köper typ hälften av skolan bröd med avokado på kl10 rasten för 8kr och han har allt från kakor till läsk till frukt till papper och pennor. Han är jättesnäll och roligt och om man inte har pengar kan man också skriva upp sig för att betala senare, och jag har en kompis som en gång var skyldig över 800 kr !!! hahaha

En dag innan skolan var jag glad och tog lite foton i skoluniformen och min nya frisyr :P. Jag har vant mig vid skoluniformen nu och det är ganska skönt att slippa behöva tänka på sina kläder men samtidigt så hatar jag den eftersom det ser så himla hemskt ut och det passar inte bra på någon x) ! Och det här med att slippa skillnader mellan människorna funkar ändå inte eftersom dom ”coola/rika/populära” tjejerna använder märkes-ryggsäckar och smink osv så det syns ändå..

Haha lool, och bara på onsdagar när vi har idrott får vi använda byxorna :(

Sen en dag var det skolferia om böcker, där man fick spela spel och vinna godis i två timmar, det var kul :). Här är Elias, Rodrigo och Daniel:

Och en dag behövde vi tillstånd för att vara utanför klassrummen på klasstid och så här skrev Rektorn mitt namn….

Mayi !!!! alltså buhuuu :'(((

 Och jag fick också en fin kommentar häromdan som jag tänkte svara på :)

Carolainne: 

Hej! Jätte bra blogg du har med bilder och allt! :)
Har en fråga till dej. Ska själv åka till copiapo i december och har aldrig varit där tidigare så vill jätte gärna veta hur det är där. Har bara hört att dom har öknen och that’s it! Vad Finns det för nöjen? Trivs du där? Är folk trevliga?

Hejhej Carolainne! Gud va kul att du ska till Copiapó :D Ja här är allting torrt och fullt av sand, men det är ändå jättefint eftersom var man än är så ser man sanddynerna/bergen! Det är inte jättestort men ändå inte litet, tror det är ca 200000 invånare. Det finns ingen stor mall (dom kommer dock bygga en, om du har tur är den klar tills du kommer!!), men enliten med basic affärer och det finns också ett kasino med bio! Jag trivs superbra, jag kan ta mig runt själv (i dom så kallade colectivos) och det är inte så svårt att hitta. Det finns också 2 discon (tips gå till Kamikaze, det är bäst ;) hihi) och flera barer, House är bra! I december är det ju sommar här så du måste bara åka till stranden!! Bahía Inglesa är superfint och det finns jättebra restauranger och det kommer fullt av folk (Playa la Virgen är också verkligen jättefint men det är lite längre och krångligare att ta sig till). Människorna här är suuupersnälla och öppna och sociala! Du kan prata med någon i 10minuter och sen bjuder dom in dig till sitt hus haha det är helt stört egentligen. Och dom älskar utlänningar, det gäller bara att vara öppen och inte vara blyg så kommer du träffa hur mycket snälla människor som helt! Hoppas det hjälpte och att du får det jättebra!! Kram

Bahía Inglesa på sommarn (här spenderade jag min underbara sommar)

Nu på tisdag åker jag till Santiago och Valparaiso med min kurs och veckan efter det så har vi 2 veckors lov så det kommer bli supernajs! Vi hörs snart :) Puss och kram alla!

Ps. Jag kommer hem den 6e juli !!

 

3 Comments


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/functions.php:183 Stack trace: #0 /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/comments.php(33): veryplaintxt_commenter_link() #1 /var/www/html/desdemona/wp-includes/comment-template.php(1532): require('/var/www/html/d...') #2 /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/single.php(41): comments_template() #3 /var/www/html/desdemona/wp-includes/template-loader.php(106): include('/var/www/html/d...') #4 /var/www/html/desdemona/wp-blog-header.php(19): require_once('/var/www/html/d...') #5 /var/www/html/desdemona/index.php(17): require('/var/www/html/d...') #6 {main} thrown in /var/www/html/desdemona/wp-content/themes/veryplaintxt/functions.php on line 183