Warning: Use of undefined constant AIOFAVICON_TEXTDOMAIN - assumed 'AIOFAVICON_TEXTDOMAIN' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/html/desdemona/wp-content/plugins/all-in-one-favicon/all-in-one-favicon.php on line 37
Margit i Chile › En sammanfattad vecka :)
Skip to content

En sammanfattad vecka :)

Heeej Sverige!!
Jag har det underbart här, det är fortfarande ganska stört men jag börjar komma in i allting nu, som t ex språket(det är svårt, men jag förstår typ mer och mer för varje dag) :) och det händer så mycket saker heeela tiden!! Haha jag aldrig tid att typ chilla :P men det är kul!

Den här veckan har jag bara gått i skolan, i torsdags kom det en utbytesstudent från Finland till min skola så det var kul. Och i tisdags och onsdags var jag på gymmet med några vänner! I torsdags hängde jag hemma hos en kompis och åt middag (once) med hans familj, det är kul att åka hem till andra människors hus för då får man se hur dom lever och bor!

Och i fredags var det día del color, vilket betyder att man betalar 250pesos vilket är typ 4kr x) som går till skolan och så får man ha sina vanliga kläder istället för skoluniformen!

Sen i fredags åkte vi tillbaka till stranden som vi var på förut eftersom min familj hade hyrt ett hus där, det var fett coolt och najs och vi åkte med Marias syster och hennes hund också (jag lägger upp bilder senare!)
Där stannade vi hela helgen och vi hade inget internet eller service så det är därför jag inte har kunnat skriva..
I söndags när jag kom hem hängde jag med en kompis igen och igår var jag i skolan som vanligt och idag ska jag äntligen få mitt carne, vilket är den chilenska id-kortet och med det får man ett nummer som behövs till seriöst allt xD (t ex prov i skolan).
Och sen ska jag åka med familjen till Antofagasta vilket är den största staden i norra Chile och den ligger vid vattnet och norr om copiapó. Det tar 6h att köra dit och vi ska dit för att se på Sergios motocross tävling som är därifrån och sen ska vi åka till andra städer också för att följa tävlingen som håller på i 4 dar och är totalt ca 1000km!! Så jag kommer inte hem förrens på söndag och vi får se om jag har internet dit jag ska.
Haha och det är en annan sak, att jag vet aldrig riktigt vad vi ska göra, för antingen så säger dom inget alls för det är ”obvious” för dom, eller så förklarar dom så snabbt att jag inte förstår hehe. Men det är bara att följa med.
Och juste, tiderna här är inte som i Sverige! Man åker allltid senare än dom säger, som t ex när min mamma frågade när hon skulle väcka mig inför skolan och jag sa 6.50 så väckte hon mig 7.10 dagen efter :P och det är samma sak hela tiden! Det är både skönt och jobbigt, för man behöver inte stressa men samtidigt har man aldrig någon koll :P
Dom här teckningarna ritade Amparo till mig! Hon är såå söt

20120814-123207.jpg
Och här är en ny bild på min klass!

20120814-123508.jpg

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*