Warning: Use of undefined constant AIOFAVICON_TEXTDOMAIN - assumed 'AIOFAVICON_TEXTDOMAIN' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/html/desdemona/wp-content/plugins/all-in-one-favicon/all-in-one-favicon.php on line 37
Margit i Chile › Caldera & las dunas
Skip to content

Caldera & las dunas

I fredags åkte jag med mellas familj till strandstaden Caldera igen. Jag och Mella åkte med hennes brorsa som bor i Santiago eftersom han studerar på universitetet där, och vi åt lunch på vägen. Sen när vi kom fram åkte vi till några sanddynor, vilket finns typ överallt runt omkring oss, och det var fett awesome!

Sen på kvällen hängde vi med många olika vänner (det var jättemånga som var vid stranden eftersom det var långhelg) och vi åt skaldjur med Monicas föräldrar och andra tjejkompisar och sen festade vi med dom andra som var där.

På lördagen åkte vi till en (av många stränder) med några kompisar både från skolan och andra från Santiago och det var typ perfekt! Vi solade, spelade strandtennis och badade! Det var inte varmt direkt men inte kallt heller, vi simmade (i ganska stora vågor) i kanske 15min utan att frysa! Sen åkte vi hem till monica (med killarna från Santiago som hade bil) och åt empanadas och spelade pingis och just dance på hennes wii.

Sen åkte vi hem med Mellas brorsa igen och jag kom hem helt solbränd på ryggen, det var hemskt!

Här är bilder från sanddynorna, såklart glömde jag kameran på lördagen men det här får duga ;)

Fina blommor i öknen, här i Atacamaöknen finns det ett fenomen som är att när det regnar så växer det supermycket blommor och sandynorna blir helt färgglada (jag har sett bilder, det är superfint), men eftersom det inte har regnat iår så, fanns det inte direkt mycket..

Här, jag hittade några bilder på google! :

———-

Så här såg ”vägarna” ut som vi körde på, dvs när vi körde på ”vägar” !

Det fanns snäckor överallt!! Det sägs att tidigare steg vattennivån ända dit upp!

kolla, allt det vita är snäckor!

det var fett coolt, eftersom det var verkligen som öknen, men som ni ser så är det inte alls långt ifrån havet!

I den här bilen åkte vi (Mellas brorsa Luis körde hela tiden eftersom vi bara var jag, han och Mella), och innan vi började köra på dynorna så släppte vi ut lite luft ur varje däck, eftersom det tydligen är lättare att köra då

Alltså man ser inte hur brant det var på bilden, men det var brant! hahah, jag var rädd! :O

Här är lite längre ner, där sanden var heeelt underbar!

Sen igår så gick jag och min familj på bio för första gången. Det finns en bio här i copiapo och den är inte direkt stor, men vi åt innan och vi såg hotel transylvania (animerad och för barn) men faktiskt bra, och jag förstod! Men efter ca 1 timma slutade bilden att fungera och sen också ljudet och dom kunde inte fixa det, så vi fick pengarna tillbaka och åkte hem igen :(. haha dålig första gång på bio här xD!

Det var iallafall en aweesome helg (hah känns som varje helg är mer awesome än den förra) och det är så coolt att förstå att jag faktiskt bor här! Det känns som att man är på semester fast med vänner :D

———-

Jag har också haft sönder en tand.. vilket är lite jobbigt, men har pratat med försäkringsbolaget och ska till tandläkaren imorrn så det löser sig nog.

Det var också en ny jordbävning idag i skolan och jag blev lite rädd för vi var på ovanvåningen och mina kompisar typ hoppade till och sprang ut.. Men det var lugnt, var bara en liten i typ 5sek .

Och juste! Jag fick veta att när jag var på stranden så hade min värdmamma sagt att hela familjen skulle till centrumet men Amparo sa att dom inte kunde eftersom jag inte var där ! <3

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*