Warning: Use of undefined constant AIOFAVICON_TEXTDOMAIN - assumed 'AIOFAVICON_TEXTDOMAIN' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/html/desdemona/wp-content/plugins/all-in-one-favicon/all-in-one-favicon.php on line 37
Margit i Chile › Dakar 2013
Skip to content

Dakar 2013

Okej så i början av Januari startade Dakarrallyt, vilket ja, är det som tidigare kördes i Afrika. De senaste 5åren har det dock vart här i Sydamerika och iår höll det på i 14dagar och startade i Peru sen kör dom i Argentina och målet är i Santiago. Totalt 8500km ! Och det är 4kategorier; motorcyklar, fyrhjulingar, bilar och lastbilar.

Och en dag åkte dom förbi i dynerna här utanför Copiapo, och eftersom min värdpappa älskar motorcyklar och själv har kört rallyt tidigare så var det självklart att vi skulle kolla. Så tidigt på morgonen åkte vi i våran pickup till ett ställe där dom skulle passera. (det var också fullt med amerikanare som var och kollade och fotade)

Eftersom det var mitt i sommarn så var jag väldigt lycklig över att vi hade med oss det här ”tältet” för skugga (annars hade jag dött tror jag!!) Det var så varmt att när jag gick i sanden i solen så brände jag mina fötter! genom skorna och strumporna !!

Så här sitter vi och väntar på att den fösta motorcykeln ska komma :)

Vi åkte med Sergios andra dotter Rocio, som också bor i Santiago men kom hit en vecka på lovet.

Mina värdföräldrar ♥

Man visste när den som ledde i sin kategori skulle komma eftersom den följdes alltid av en helikopter (som filmade), så när man såg helikoptern så var det bara att ställa sig på plats och hålla utkik!

Det var hur coolt som helst att se alla fordon i sanddynorna, dom körde fett snabbt fast det fanns också dom som ramlade. Det coolaste var lastbilarna som är gigantiska (har ingen bild tyvärr :( ) och en gång kom det 2 samtidigt och vi var tvungna att springa för att inte bli påkörda x).

När vi kom hem så var vi fulla med sand och slängde oss i poolen med kläderna på :P det var underbart haha

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*