Warning: Use of undefined constant AIOFAVICON_TEXTDOMAIN - assumed 'AIOFAVICON_TEXTDOMAIN' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/html/desdemona/wp-content/plugins/all-in-one-favicon/all-in-one-favicon.php on line 37
Margit i Chile › Valparaiso <3
Skip to content

Valparaiso <3

Idag kom Sergio (min värdpappa) hem med min laddare  som äntligen är lagad! Så nu kommer det bli lite fart på bloggen igen ;)

Så sista veckan på sommarlovet (i slutet av feb) bestämde jag, Cote (Sergios dotter), Piña (Cotes pojkvän) och Rubio (egentligen Anibal) att vi skulle åka till Valparaiso. En hamnstad ca 1h från Santiago. Så på torsdagen bestämde vi oss och på eftermiddan åkte vi och köpte bussbiljetter till fredagsmorgonen och kl 7 åkte vi iväg (som jag har sagt så är chilenarna är spontana.. :P). Så kom vi fram typ 22, eftersom vi var tvungna att åka till Stgo och där byta buss ..

Där bodde vi hos en Nacho, vän till Piña  och Rubio (som pluggar där) och han bodde på en av kullarna fulla av färgglada hus och fyllda med graffiti. Det är verkligen som en hippiestad, och huuur fint som helst! Här är jag och Cote typ 2min ifrån huset!!:

(kolla alla husen på kullarna!!)

Sen på lördagen åkte vi och åt lunch på det kända J Cruz, där dom uppfann den chilenska rätten Chorrillana vilket är pommes frites, kött, ägg och lök. Inte direkt nyttigt men gott :P

I restaurangen fick man sätta upp sin hälsning eller sitt foto eller skriva sin autograf vart man än ville, så allt var fullklottrat!

Kan ni fatta att den längst bort var för 3 pers och den närmaste för 2 !!! allstå dom var stört stora :O

På lördagskvällen gick vi till ett disco, Valparaiso och Viña är också kända för festerna eftersom det finns jättemånga studenter där. (Och ja det stämmer :P)

Sen på söndagen av en slump så var det racet VCA (Valparaiso Cerro Abajo) vilket är jättestort och mina bikerkompisar här i Copiapo var avundsjuka på mig :P


Eftersom Valparaiso nästan bara är kullar så är det också mycket trappor, men det gjorde inget för allt var så färgglatt och fint!

En dag åkte vi till Viña del Mar, vilket är en stad precis brevid Valparaiso, men som är mer turistig och ”fin/classy” (jag gillade Valpo mer men det var fint där också). Det här är Casinos där iaf.

Här är stranden i Viña, och som ni ser var det prooooppfullt (eftersom det var sommar så kommer måånga av santiagoborna dit och också turister som Argentinare), så nej vi badade inte, kollade bara i marknaden på boardwalken.

Sen gick vi till Mall:et där, som var jättestort och såg bio, och sen efteråt så var allting stängt och vi var typ ensamma haha det var coolt :P

En typisk trappa i Valpo.

Alltså kolla va fiiiint!!!!

Och här är en av ”hissarna” som det finns många av i Valpo pga kullarna, och dom kostar typ 4kr x) men är coola (och användbara hehe)!

Sen på tisdagskvällen åkte jag hem igen själv eftersom Rubio bor i Viña och Piña stannade med honom och Cote bor ju i Santiago, och jag började skolan på onsdagsmorgonen. Så det var meningen att jag skulle komma fram typ kl7 och sen gå direkt till skolan meeen bussen gick sönder och jag var tvungen att vänta mitt i natten på motorvägen i typ 2 h på en bussplats, som tog mig till La Serena där jag var tvungen att köpa en ny biljett till Copiapo och till sist kom jag fram typ kl10 haha så det var inte så kul, men men det var iaf en underbar resa och en underbar stad och ett mycket bra slut på sommarlovet!!Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*